16.01.2021, 07:30

Україна отримала від США понад 100 одиниць військової техніки

Украина получила от США более 100 единиц военной техники

США передали ЗСУ чергову партію військової допомоги в рамках ініціативи сприяння безпеці України. Морським шляхом до України прибуло понад 100 одиниць військової техніки.

В Україну з США прибуло 20 американських армійських позашляховиків HMMWV та 84 катери для Збройних сил України. Про це 15 січня у Twitter повідомило посольство США.

"Ніщо не могло перешкодити доставці 20 Humvee для Сухопутних військ та Сил спеціальних операцій разом з 84 катерами для Військово-Морських сил України в рамках ініціативи зі сприяння безпеці", – сказано у повідомленні.

За інформацією "Українського мілітарного порталу", військова техніка прибула в Україну морським шляхом із США.

"З початку міжнародної підтримки кількість переданих від США Humvee перевалила за сотні одиниць. Крім базових автомобілів, ЗСУ отримали також броньовані модифікації та санітарні", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Сенат США подолав вето чинного президента Дональда Трампа та прийняв законопроєкт про оборонний бюджет США на 2021 рік.

Сума, закладена на фінансування всієї оборони США – 740 млрд дол., з них 250 млн дол. передбачено на військову допомогу Україні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк