02.01.2021, 07:28

Сенат США подолав вето Трампа та затвердив оборонний бюджет: реакція Трампа

Сенат США преодолел вето Трампа и утвердил оборонный бюджет

Сенат США подолав вето чинного президента Дональда Трампа та прийняв законопроєкт про оборонний бюджет США на 2021 рік. За подолання вето Трампа проголосувало 80 сенаторів.

Сенат США подолав вето Дональда Трампа на проєкт оборонного бюджету на 2021 рік у розмірі 740 мільярдів доларів, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

За подолання вето Трампа проголосувало 80 сенаторів, проти - 12. Для подолання вето необхідно було мінімум 60 голосів.

Сума, закладена на фінансування всієї оборони США – 740 млрд дол., з них 250 млн дол. передбачено на військову допомогу Україні.

Оборонний бюджет передбачає посилення санкцій щодо газопроводів "Північний потік-2" та "Турецький потік".

Крім того, буде розширено заборону на фінансування будь-якої діяльності, яка передбачає визнання суверенітету Російської Федерації над Кримом.

Нагадаємо, Трамп ветував законопроект про бюджет через те, що був незадоволений обмеженням можливості президента скорочувати контингент США в Європі та Афганістані. Також він вимагав скасувати статтю закону про телекомунікації, яка звільняє інтернет-платформи від юридичної відповідальності за розміщення користувацького контенту.

Трамп піддав критиці Сенат Конгресу США, який слідом за Палатою представників схвалив оборонний бюджет на 2021 рік, подолавши вето.

"Наш республіканський сенат просто втратив можливість позбутися розділу 230, який дає необмежену владу великим технологічним компаніям. Шкода! Тепер вони хочуть дати людям, змученим китайським вірусом, 600 дол., а не 2000 дол., яких вони так відчайдушно потребують. Нечесно та нерозумно", - написав Трамп у Twitter.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк