27.01.2021, 22:20

На українських дорогах з'явився новий дорожній знак: що важливо знати автомобілістам (фото)

знаки

В Україні почали встановлювати нові дорожні знаки. Перші знаки вже з'явилися в столиці. Що потрібно знати автомобілістам, щоб не зіткнутися з несподіванками?

У Києві почали встановлювати видозмінений дорожній знак 1.40 "Зміна покриття", передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

На новому знаку намальований автомобіль на проїжджій частині, яка розділена кольором. Це і означає, що необхідно знизити швидкість і приготуватися до того, що дорожнє покриття зміниться.

знак

Директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Валентин Осипов прокоментував нововведення.

"Столичні вулиці і дороги мають різне покриття, що за певних умов провокує аварійні ситуації. І в усій Україні фактично немає жодної дороги, на якій не змінювався б тип покриття. Різка зміна дорожнього покриття, особливо при погіршенні погодних умов, може призвести до ДТП. Київська міська влада розробила та ініціювала включення знаку 1.40 Правил дорожнього руху. Побачивши такий знак, водій повинен знизити швидкість", - пояснив чиновник.

За інформацією ЗМІ, подібні знаки діють на території ЄС і попереджають водіїв про з'їзд з асфальту на ґрунтовку і навпаки.

Читайте також: Названо 5 марок авто, які не можна купувати в жодному разі (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: