27.01.2021, 22:46

В Україну повертається обов'язковий техогляд ТЗ: міністр розставив крапки над "i"

техосмотр

Багатьох українських автовласників турбує питання введення обов'язкового техогляду, який неодноразово піднімала українська влада.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю "РБК-Україна" від 26 січня розповів про те, коли це станеться і чому потрібно поквапитися, передає Час Пік.

На питання журналіста про те, чи буде введений обов'язковий техогляд транспортних засобів в 2022 році, Криклій відповів цілком однозначно.

"Він повинен бути. Для цього нам потрібно прийняти законопроект. Були пропозиції ввести його поступово, з перехідними положеннями, щоб не загострювати суспільні настрої. Наприклад, починати з переобладнаних автомобілів, які вперше ввозяться, вони все одно проходять сертифікацію. Особливої різниці немає - техогляд або сертифікація, якщо мова йде про термін раз на два роки, то у них ще є запас часу. Тому була логіка і алгоритм, в якій редакції пропонується його прийняти", - повідомив Криклій.

Він зазначив, що відмовитися від прийняття відповідного закону не вийде, оскільки введення обов'язкового техогляду в Україні - одна з вимог ЄС. У тому числі, мова йде про екологічні стандарти.

"Дотримання транспортних технічних вимог і контролю - це важливо. Але це повинно бути м'яко, щоб не викликати негативну реакцію і опору населення... Ми повинні отримати контроль і доступ до інформації щодо технічного та екологічного стану транспортних засобів", - вважає міністр.

Він також підкреслив, що віддає перевагу системі, яка працює в Європі.

"Мені подобається, як це працює в Європі. За результатами технічного огляду ви навіть отримуєте відео, на якому інженер-лаборант перевіряє всі показники і називає зауваження", - сказав Криклій.

Читайте також: Названо 5 марок авто, які не можна купувати ні в якому разі (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: