05.02.2021, 08:31

В Україні відзначатимуть нове свято: дата обрана невипадково

В Украине будут отмечать новый праздник

В Україні 19 липня відзначатимуть нове свято. Ця дата була обрана невипадково. Відповідний проєкт Указу президента вже погодив Кабінет Міністрів України.

Уряд погодив проєкт Указу Президента України "Про День тренера". Про це повідомив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, передає Час Пік.

"Професійне свято українських фахівців, які готують наших спортсменів до найважливіших змагань у їхньому житті, обов’язково повинно бути. Ми глибоко цінуємо їх внесок у розвиток державного спорту. Для мене особисто тренер займає поважне місце, як та людина, яка зробила мене тим, ким я є сьогодні. Всі мої високі результати я завдячую своїм наставникам", - сказав Вадим Гутцайт.

Як ]]>повідомили]]> в прес-службі уряду, тренери відзначатимуть своє професійне свято 19 липня.

Відзначається, що ця дата була обрана невипадково. У цей день в 1996 році Україна вперше взяла участь в Олімпійських іграх як незалежна держава та самостійна команда.

У прес-службі уряду повідомили, що до розробки проєкту Указу Президента долучились Національний олімпійський комітет на чолі з Сергієм Бубкою, народний депутат України Жан Беленюк та Асоціація спортивних журналістів України.

Чи буде День тренера в Україні вихідним днем - не уточнюється.

Читайте також:

Українські тенісистки Світоліна та Костюк перемогли на престижному турнірі у Мельбурні

Українська легкоатлетка встановила кілька рекордів під час турніру в Словаччині

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк