13.02.2021, 13:48

В Україні з 15 лютого водіям доведеться платити новий штраф: подробиці

В Украине с 15 февраля водителям придется платить новый штраф

В Україні вже з 15 лютого камери автофіксації фіксуватимуть одне з найпоширеніших у великих містах порушень ПДР.

В Україні з 15 лютого водіїв почнуть штрафувати за поширене порушення - проїзд по смузі громадського транспорту. Про це розповів перший заступник начальника патрульної поліції України Олексій Білошицький на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Час Пік.

"Проскочити пошвидше смугою для руху громадського транспорту і не отримати адмінпостанову стане ще важче.

З 15 лютого камери автофіксації зможуть фіксувати порушення проїзду смугою громадського транспорту", - написав Білошицький.

Він зазначив, що одна з таких камер знаходиться у Києві на бульварі Дружби Народів, 36. І вже з понеділка, 15 лютого, вона буде фіксувати не тільки порушення швидкісного режиму, а й контролювати рух по смузі для громадського транспорту.

За словами Білошицького, система автоматичної фото - та відеофіксації вже була перевірена і довела свою високу ефективність. Він розповів, що в місцях, де були встановлені камери, кількість ДТП з постраждалими та загиблими знизилися в три рази.

Саме тому кількість камер по всій Україні буде збільшуватися, і буде розширяться їх функціонал, зазначив перший заступник начальника патрульної поліції України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк