14.02.2021, 14:52

"Укрпошта" може припинити доставляти пенсії українцям вже у квітні

Ольга Романец | Всі новини автора
Укрпочта

У разі, якщо уряд відмовиться переглянути новий тариф на доставку пенсій, "Укрпошта" припинить надавати послугу українським пенсіонерам, яка не є для компанії обов'язковою, вже в квітні.

Про це розповів генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський під час інтерв'ю для UBR.ua, передає Час Пік.

"Дуже важко показувати видатні результати, коли половину доходу надаєш за тарифами 2019 року. При цьому 70% витрат Укрпошти-фонд оплати праці. Але з 2019 – го до 2021 року мінімальні зарплати збільшилися на 37%, а з 2004 року-в 24 рази. Мінімальна пенсія - в 12 разів", - заявив Смілянський.

За словами голови "Укрпошти", після перегляду мінімальної зарплати, тільки в частині ЄСВ "Укрпошта" заплатить цього року на 500 млн гривень більше ніж у 2020 році, не рахуючи витрат на підвищення зарплат. Тому залишається домовлятися з владою про взаємовигідні умови співпраці. Поки що держава в особі Мінфіну каже, що не має грошей на оплату тарифу за доставку пенсій.

"Я вже три роки пропоную звести цей тариф в нуль - дайте банк. Але Мінфін і банк не дає, і тариф не дає - на мій погляд, це неконструктивна позиція і я сподіваюся, вона зміниться", - додав глава "Укрпошти".

Читайте також: Деяким українцям підвищать пенсії на 500 гривень: названа дата

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк