16.02.2021, 14:08

Україна хоче запустити власний супутник разом з компанією Ілона Маска

Ольга Романец | Всі новини автора
спутник

Україна проводить переговори з компанією американського бізнесмена Ілона Маска SpaceX щодо запуску власного супутника "Січ 2-30" в грудні 2021 року.

Про це повідомляє Комітет з питань економічного розвитку, передає Час Пік.

Згідно з повідомленням Комітету з питань економічного розвитку, на завершення ряду технічних випробувань супутника "буде потрібно ще кілька днів". Тим часом фінансування проекту знаходиться на узгодженні уряду.

"Було і є багато технічних питань, які зараз вирішуються, проте є розуміння, що є вільний слот в грудні 2021 року для запуску українського супутника", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що орбітальний сегмент супутника готовий на 85%, а наземний - на 45%.

12 лютого віцепрем'єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський розповів, що Україна веде переговори зі SpaceX і хоче запустити супутник у грудні.

"У нас є вікно тільки запустити наш апарат в грудні за допомогою іноземного оператора, яким в цьому випадку є SpaceX", - заявив Уруський в ефірі телеканалу "Перший діловий".

За його словами, зараз ведуться технічні переговори щодо сумісності "Січ 2-30 (2-1)" з ракетним носієм компанії. Уруський зазначив, що незабаром стане зрозуміло, чи можливо це в принципі зробити.

Читайте також: Китайський місяцехід виявив на зворотному боці Місяця дивний об'єкт: що б це могло бути? (фото, відео)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: