16.02.2021, 20:29

Pfizer подала заяву на реєстрацію вакцини від COVID-19 в Україні

Марина Началова | Всі новини автора
Pfizer

Сьогодні Україна отримала заяву на реєстрацію третьої вакцини для профілактики коронавірусної хвороби під зобов'язання для екстреного медичного застосування.

Відповідні документи подав відомий європейський виробник Pfizer, повідомила прес-служба МОЗ, передає Час Пік.

Відповідно до статті 9 Закону України про «Лікарські засоби», постанови Кабінету Міністрів від 08.02.2021 року № 95 заява була оперативно зареєстрована та сьогодні ж передана до Державного експертного Центру МОЗ України для здійснення експертної оцінки (співвідношення «користь/ризик» та перевірки реєстраційних матеріалів). 

"До "Єдиного вікна" МОЗ України подана заява про державну реєстрацію вакцини Комірнаті / Comirnaty, виробництва Pfizer Manufacturing Belgium під зобов'язання для екстреного медичного застосування. Це вже третя вакцина, реєстрація якої почалася на території України. Наразі на реєстрації знаходяться вакцини проти COVID-19 від Oxford/AstraZeneca та Sinovac. Команда Міністерства охорони здоров’я докладає максимум зусиль, аби українці якнайшвидше отримали доступ до кращих європейських вакцин", - повідомив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Нагадаємо, вчора, 15 лютого, в Державний експертний центр Міністерства охорони здоров'я України було подано заявку про державну реєстрацію в Україні вакцини Oxford/AstraZeneca проти COVID-19 під зобов'язання для екстреного медичного застосування.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк