17.02.2021, 18:21

Рада підтримала відтермінування обов'язкового встановлення лічильників газу

Марина Началова | Всі новини автора
счетчик газа

Верховная Рада прийняла за основу проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу (щодо перегляду термінів встановлення споживачам лічильників природного газу)".

Документ передбачає відтермінування встановлення лічильників газу населенню, передає Час Пік з посиланням на ]]>прес-службу ВРУ]]>.

Законопроектом №4248-1 пропонується відтермінувати строк, з якого суб'єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, зобов'язані забезпечити встановлення лічильників газу для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, у яких газ використовується тільки для приготування їжі, до 1 січня 2023 року.

У пояснювальній записці йдеться, що метою законопроекту є виконання вимог Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу", зокрема поліпшення організації роботи із запровадження 100% комерційного обліку природного газу (для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, у яких природний газ використовується, зокрема для приготування їжі).

Згідно діючого закону, кінцевий термін встановлення лічильників - 1 січня 2021 року. Проте на сьогодні досі не забезпечено стовідсотковим комерційним обліком природного газу населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, у яких природний газ використовується тільки для приготування їжі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк