18.02.2021, 07:52

Адаптивний карантин в Україні: як працюватимуть школи та дитячі садки

Адаптивный карантин в Украине

В Україні з 24 лютого введуть адаптивний карантин. Стало відомо, як будуть працювати школи та дитячі сади.

Уряд на засіданні 17 лютого продовжив карантин та прийняло нові зміни, що стосуються рівнів епідемічної небезпеки. Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет розповів про обмеження в сфері освіти під час адаптивного карантину, повідомляє Час Пік.

"Пандемія коронавірусу не відступає. Тому необхідно продовжувати карантинні заходи, спрямовані на попередження та зменшення ризиків зараження. У зв’язку з цим сьогодні Уряд ухвалив нові зміни, які стосуються рівнів епідемічної небезпеки", - написав Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

Жовтий рівень епідемічної небезпеки

За словами міністра, з 24 лютого на всій території України встановлюється "жовтий" рівень епідопасності. Поки забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти в разі, коли на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим діагнозом COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти.

Також заборонено проведення масових заходів, зокрема вистав, свят та концертів за участю дітей з більш ніж однієї групи або класу та в присутності глядачів.

Червоний рівень епідемічної небезпеки

У разі встановлення "червоного" рівня епідемічної небезпеки, будуть продовжувати роботу дитячі сади та спеціальні навчальні заклади, учні 1-4 класів навчатимуться в звичайному режимі. Для всіх інших учащихсяся буде вводитися дистанційне навчання.

"Червоний" рівень епідемічної небезпеки визначається рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС за ініціативи Міністра охорони здоров’я", - написав Шкарлет.

Читайте по темі: В Україні вводять адаптивний карантин: перелік обмежень та заборон

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк