23.02.2021, 11:40

Вакцина від COVID-19 прибуде в Україну в найближчі години: хто і коли зможе записатися на щеплення

Марина Началова | Всі новини автора
вакцинация

Літак з першою партією вакцини проти COVID-19 повинен прибути в Україну в найближчі години.

Про це заявив сьогодні на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я з питань цифровізації Ярослав Кучер, передає Час Пік.

Він повідомив, що на першому етапі будуть вакцинувати медиків, які працюють з пацієнтами з COVID-19, постояльців і персонал в будинках для людей похилого віку та військових в зоні ООС. На другому етапі - медики, соцпрацівники та люди у віці від 80 років. На третьому етапі - люди у віці від 65 років, працівники критично важливих структур державної безпеки, працівники сфери освіти. На четвертому етапі - люди у віці від 60 років, люди з хронічними захворюваннями, особи, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі.

Українці у віці від 18 до 59 років, які не входять до зазначених груп, зможуть вакцинуватися на п'ятому етапі, повідомив Кучер. Вони зможуть записатися в чергу на вакцинацію від COVID-19 онлайн з 1 березня. Сервіс буде доступний в додатку і на порталі "Дія".

"Коли, згідно дорожньої карти вакцинації, настане відповідний етап, громадянам, які будуть в електронній черзі, запропонують записатися в пункт щеплення, вибравши найближчий пункт, конкретну дату і час візиту", - зазначив Кучер.

Нагадаємо, що перша партія вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield) повинна надійти з Індії: в Україні цей препарат вже зареєстрований.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк