25.02.2021, 07:55

В Україні з 1 серпня з'явиться нова дорожня розмітка: що потрібно знати водіям

В Украине с 1 августа появится новая дорожная разметка

В Україні з 1 серпня 2021 року введуть в дію нову дорожню розмітку. Вона допоможе поліпшити безпеку дорожнього руху та знизити рівень аварійності.

Як повідомляє Auto24, новий стандарт дорожньої розмітки набирає чинності з 1 серпня 2021 року на заміну діючого ДСТУ 2010 року відповідно до наказу Національного органу стандартизації, передає Час Пік.

Новий стандарт дорожньої розмітки ДСТУ 2587: 2021 "Безпека дорожнього руху. Розмітка дорожня. Загальні технічні умови" розроблено фахівцями ДП "ДерждорНІІ".

За словами експертів, які працювали над розробкою нової розмітки, Національний стандарт відповідає Конвенції про дорожні знаки та сигнали і створений відповідно до "кращої світової практики".

Така розмітка повинна допомагати учасникам дорожнього руху швидше орієнтуватися в ситуації, а отже, повинна поліпшити безпеку дорожнього руху, знизити рівень аварійності та тяжкість наслідків від ДТП.

У новому стандарті розмітки передбачено позначення наближення до пішохідного переходу, шкіл, кругового руху. Жовтою розміткою позначено зупинки трамваїв, заборона виїзду на перехрестя під час скупчення там транспорту.

Кілька розміток стосуються велосипедного руху, з'явилося позначення місця заправки електромобілів.

В Украине с 1 августа появится новая дорожная разметка

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: