04.03.2021, 07:28

В Україні 5 березня завершується реєстрація на основну сесію ЗНО

ЗНО

В Україні 5 березня завершується реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання. Дату подання документів до регіонального центру оцінювання якості освіти визначають за відбитком штемпеля на поштовому конверті.

В Україні завершується реєстрація на основну сесію ЗНО, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу Міністерства освіти та науки.

"5 березня – останній день, визначений для відправлення поштою реєстраційних документів для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні. Дату подання документів до регіонального центру оцінювання якості освіти визначають за відтиском штемпеля на поштовому конверті", - заявили у МОН.

Регіональні центри будуть обробляти реєстраційні документи, отримані після 5 березня, однак за умови, що вони відправлені у встановлені терміни.

Документи у регіональних центрах оцінювання якості освіти опрацьовують у міру їх надходження, але не довше ніж протягом 10 робочих днів.

За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, станом на 3 березня для участі у ЗНО та державної підсумкової атестації зареєстровано 268 339 осіб.

До п'ятірки найпопулярніших предметів ЗНО входять:

  • історія України (210 028 осіб);
  • математика (207 205 осіб);
  • українська мова та література (178 119 осіб);
  • географія (126190 осіб);
  • англійська мова (105 133 осіб).

Довідка: Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році стартує 21 травня і триватиме до 15 червня. Загалом ЗНО пройде з 13 навчальних предметів. Абітурієнти зможуть пройти тестування максимум з п'яти предметів. Завдання сертифікаційних робіт з шести навчальних предметів перекладуть кримськотатарською, молдавською, польською, російською, румунською та угорською мовами.

Читайте також: "Нова пошта" переглянула тарифи: клієнт сам може розрахувати вартість доставки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк