10.03.2021, 11:22

Скасування переведення годинників в Україні: в регіонах можуть з'явитися різні робочі графіки

Ольга Романец | Всі новини автора
перевод часов

Верховна Рада вже підтримала в першому читанні законопроект № 4201 про скасування переведення годинників на літній і зимовий час в Україні. Однак до винесення на друге читання документ може поповнитися новою нормою.

Про це каналу "Україна 24" розповів перший заступник спікера Верховної Ради Руслан Стефанчук, передає Час Пік.

Він зазначив, що до винесення на друге читання документ поповниться новою нормою. Зокрема, органи місцевого самоврядування при необхідності зможуть встановлювати свій робочий час. При цьому Стефанчук підкреслює, що по всій території України діятиме єдиний час - київський.

"Основна норма цього закону, що по всій території України діє єдиний час - київський. Але між першим і другим читанням, я думаю, з'явиться норма, ми будемо її ініціювати, що органи місцевого самоврядування в разі необхідності можуть встановлювати не регіональний час, а особливості початку робочого дня.

Тобто якщо вони бачать, що якийсь розрив у часі є, то вони, не скасовуючи київський час, можуть встановити, що робота в певному регіоні буде, наприклад, на півгодини пізніше або раніше починатися. Але це жодним чином не вплине на єдиний київський час по всій території України", - сказав він.

Читайте також: З 1 травня в Україні діятиме річна ціна на газ: НКРЕКП оприлюднила проект рішення

Незабаром в Україні подорожчає м'ясо: експерт назвав нові ціни

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк