14.03.2021, 16:16

Укрпошта презентувала марки, через які посварилася з Генштабом ЗСУ

Марина Началова | Всі новини автора
укрпошта

Укрпошта сьогодні, 14 березня, представила нову серію марок "Сучасні однострої", присвячену Збройним силам України.

Раніше цю серію марок збиралися презентувати 23 лютого, але у Генштабі ЗСУ були проти, передає Час Пік.

Як заявляв тоді голова Укрпошти Ігор Смілянський, дата 23 лютого була обрана для презентації марок, щоб привернути увагу до ЗСУ та нагадати, що час перегортати сторінку історії і пишатись новою українською армією, а також щоб потролити північного сусіда.

Проте у Генштабі ЗСУ заявили, що 23 лютого держава-агресор відзначає день захисника Вітчизни і день військової слави Росії, тому ця дата є неприпустимою для промоції Збройних сил України та їх найбільш чисельного виду - Сухопутних військ. У Генштабі запропонували перенести презентацію марок на День українського добровольця - 14 березня.

Тож саме сьогодні Укрпошта представила нову серію поштових марок "Сучасні однострої", перший випуск якої присвячено формам одягу та знакам розрізнення Сухопутних військ ЗСУ.

"Марковий аркуш складається з 8 поштових марок. На марках представлені форми ракетних військ та артилерії, механізованих військ, військ протиповітряної оборони, гірської піхоти, танкових військ, армійської авіації, президентського полку та загальновійськова форма", - повідомили в Укрпошті.

Тираж аркуша - 20 000 примірників.​ Автор маркового аркуша - Олексій Бондаренко, художник, співавтор графічного роману "Воля".​

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський відзначив добровольців нагородами, 64 з яких - посмертно.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: