17.03.2021, 09:29

В Україні 17 березня почали діяти нові штрафи за порушення ПДР: інфографіка

В Украине 17 марта начали действовать новые штрафы за нарушение ПДД

В Україні 17 березня 2021 року набув чинності закон, що посилює відповідальність за порушення безпеки дорожнього руху та підвищення штрафів за порушення ПДР.

Закон про підвищення штрафів за порушення ПДР Верховна Рада остаточно прийняла 16 лютого, а 12 березня документ підписав президент України Володимир Зеленський, повідомляє Час Пік.

Верховною Радою України прийнято Закон №1231-ІХ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху". Цим Законом внесено зміни до Кодексу України Про адміністративні правопорушення, Закону України "Про дорожній рух", Закону України "Про Національну поліцію".

Підвищуються штрафи:

  • за водіння у нетверезому стані;
  • за перевищення швидкості;
  • за втечу з місця ДТП;
  • за відмову проходити тест на наявність у крові алкоголю або наркотичних речовин;
  • за порушення правил використання ременів безпеки та мотошоломів;
  • за відсутність при водінні водійських прав;
  • за водіння у період, коли водія позбавлено прав;
  •  за перехід дороги у невстановленому місці (для пішоходів та велосипедистів).

"Це важливі зміни, над якими ми працювали не один рік, і очікуємо, що цей Закон буде мати дійсний вплив на безпеку дорожнього руху й підвищить дисципліну його учасників", - написав перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на своїй сторінці у Facebook.

В Украине 17 марта начали действовать новые штрафы за нарушение ПДД В Украине 17 марта начали действовать новые штрафы за нарушение ПДД В Украине 17 марта начали действовать новые штрафы за нарушение ПДД В Украине 17 марта начали действовать новые штрафы за нарушение ПДД В Украине 17 марта начали действовать новые штрафы за нарушение ПДД В Украине 17 марта начали действовать новые штрафы за нарушение ПДД ​​​​​​​В Украине 17 марта начали действовать новые штрафы за нарушение ПДД В Украине 17 марта начали действовать новые штрафы за нарушение ПДД

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк