29.03.2021, 21:01

В Україні запустять електронний лікарняний: як він працюватиме

Ольга Романец | Всі новини автора
больничный

Найближчим часом в Україні запустять електронний лікарняний, проте спочатку він функціонуватиме разом з паперовим варіантом.

Про це на брифінгу розповів заступник міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації та цифровізації Ярослав Кучер, передає Час Пік.

МОЗ спільно з партнерами, зокрема, Мінсоцполітики, Нацслужбою здоров'я, Фондом соцстрахування та іншими, завершують розробку електронного лікарняного, щоб повністю його запустити в електронну систему охорони здоров'я.

Кучер розповів, що для того, щоб отримати е-лікарняний, пацієнт повинен бути в електронній системі охорони здоров'я, де вже вказані його дані і є історія звернень до медиків.

"Ми повинні бачити, хто виписав, коли, який діагноз, чи звертався раніше пацієнт до лікаря. Або він вчора з'явився в системі і лікар просто за своїм бажанням виписує ці листи... Для того, щоб знизити всі ризики, нам було важливо, щоб це стало електронно", - пояснив заступник міністра.

Нагадаємо, Національна служба здоров'я вирішила перевірити роботу медиків. Серед частих порушень , які були виявлені при перших перевірках, - невідповідності в графіку роботи лікарів.

Читайте також: Незабаром в Україні подорожчає м'ясо: експерт назвав нові ціни

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: