07.04.2021, 15:27

Заборонили ковбасу та консерви: як змінилося харчування у школах та дитсадках України

Марина Началова | Всі новини автора

В Україні оновлено норми харчування дітей в організованих колективах. Відтепер раціон у школах, садочках та інших дитячих закладах повинен бути дієтичним, та відповідно до норм Всесвітньої організації охорони здоров'я.

24 березня Кабінет міністрів прийняв відповідну ]]>постанову]]>, передає Час Пік.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив у Фейсбуці, що змінилося у дитячому харчуванні:

  • Обмежено кількість солі та цукру, жирів, заборонено використання ковбасних виробів, сосисок, рибних консервів, що сприятиме профілактиці розвитку надлишкової ваги та ожиріння, розвитку захворювань серцево-судинної системи.
  • Порядком організації харчування надано можливість обирати найефективнішу модель організації харчування з урахуванням особливостей відповідного закладу – кейтеринг, шляхом здачі харчоблоку закладу в оренду для організації харчування дітей та власними силами закладу. 
  • Вперше передбачено вимогу щодо організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами на підставі медичної довідки.

Ляшко зазначив, що норми оновлено з урахуванням рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо принципів здорового харчування та з урахуванням фізіологічних потреб дітей в основних харчових речовинах та енергії.

Він також повідомив, що реформа шкільного харчування перебуває на особистому контролі першої леді Олени Зеленської.

Нагадаємо, НКРЕКП ввела річний тариф на газ з 1 травня 2021 року.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: