12.04.2021, 14:54

Спеки можна не чекати: Синоптики розповіли, якою буде погода на Великдень в Україні

Марина Началова | Всі новини автора
погода на пасху

Тенденція прохолодної весни, з усієї видимості, продовжиться і на початку травня. На Великдень, який цього року святкується 2 травня, можна очікувати похолодання.

Синоптики дали попередній прогноз погоди на Великдень, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Так, завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова в коментарі виданню "Обозреватель" заявила, що на Великдень температура може трохи знизитися - буде прохолодно, але без опадів. Однак і ясної погоди чекати не варто.

За словами Мартазінової, на тижні перед Великоднем в Україні похолодає, погода буде "млява", з незначними опадами. Відразу після Великодня має прийти тепло, але в цілому травень буде прохолоднішим, ніж в попередні роки.

Мартазінова зазначила, що якими будуть найтепліші дні в другій половині квітня - такими ж будуть і найтепліші дні травня.

Народний синоптик Леонід Горбань також не прогнозує спеки на Великдень. За його прогнозом, свято співпаде з хвилею похолодання.

"Травень буде прохолодним і такої спеки, яка зазвичай буває в травні, вже не буде", - зазначив Горбань.

Сайт Gismeteo в попередньому прогнозі погоди на місяць обіцяє киянам дощі на початку Страсного тижня. Але до кінця тижня опади припиняться, на Великдень, 2 травня, має бути +16 градусів.

Нагадаємо, синоптик Наталка Діденко повідомила, що в найближчі дні на частину України насувається серйозне похолодання з мокрим снігом.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: