01.05.2021, 15:31

До кінця року Україна отримає 20 млн доз вакцини Pfizer, - МОЗ

пфайзер

До кінця 2021 року Україна отримає 20 мільйонів доз вакцини Pfizer. МОЗ домовилося про постачання додаткових 10 млн доз.

Про це повідомила прес-служба МОЗ України в Facebook, передає Час Пік.

"Ми досягли домовленості на поставку додаткових 10 млн доз. Сьогодні вночі підписали відповідний контракт. Тобто в цілому ми отримаємо 20 млн (якщо бути точним, то 20 млн 1150) доз вакцини Pfizer протягом цього календарного року", - повідомив глава відомства Максим Степанов.

За його словами, переговори з компанією Pfizer почалися ще в серпні 2020 року. Ситуація зрушилася з мертвої точки після того, як до них приєдналися дипломатичні установи США та України і особисто міністр охорони здоров'я США Алекс Азар.

Крім того, підписання контракту прискорила розмову президента України Володимира Зеленського з гендиректором Pfizer.

"Істотні зрушення в переговорах з Pfizer відбулися після того, як приєднався президент України Володимир Зеленський, який провів особисто переговори з гендиректором компанії Альбертом Бурлою. Ця розмова значно прискорила процес, і ми досягли домовленості про постачання перших 10 млн доз вакцини в Україні", - зазначив Степанов.

Згідно з домовленостями, перші поставки за цим контрактом - 500 тис. доз - Україна отримає вже в травні-червні, 4,5 млн доз - у третьому кварталі (липень-вересень), решта - 15 млн доз - у четвертому кварталі цього року.

Чііайте також: Степанов заявив, що в двох областях України виявлено південноафриканський штам COVID-19

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк