07.05.2021, 13:52

Дощі з грозами, похолодання та заморозки: Синоптики дали прогноз погоди на найближчі дні

прогноз погоды

Погода в Україні почала псуватися. За прогнозами синоптиків, в деяких областях очікується штормовий вітер, грози та зливи. Атмосферний фронт принесе похолодання. Не втішили синоптики і прогнозом на майбутні вихідні.

Незважаючи на те, що на календарі - травень, в ніч на неділю в західних областях України можливі заморозки на грунті. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко, передає Час Пік.

Вже сьогодні, 7 травня, в деяких областях України почала псуватися погода. Синоптики попередили про зниження температури і можливі штормові пориви вітру.

"7 травня вдень у західних, північних, більшості центральних та Одеській областях пориви вітру 15-20 м/с (I рівень небезпеки, жовтий)", - попередили синоптики.

Грози та зливи очікуються в західних, північних і в більшості центральних областей, а також в Одеській області.

За прогнозами Наталії Діденко, субота, 8 травня, також не порадує українців теплом.

"Періодичні дощі, можливі грози. 

Сильний північно-західний вітер часом із штормовими поривами до 15-20 м/с.

На Заході, Півночі та в Центрі похолодання до +9+13 градусів. На Півдні, у Дніпропетровській області та на Сході +14+19 градусів, на Луганщині до +22 градусів", - написала синоптик на своїй сторінці у Facebook.

У неділю, 9 травня, в Україну повернеться антициклон. Практично всюди буде світити сонце, лише на крайньому сході буде трохи дощити.

"Сильний вітер втримається на Лівобережжі.

Температура повітря: на Сході знизиться, але на Заході та Півночі почне підвищуватися.

Загалом, 9-го травня, температурна картинка вирівняється, очікується вдень в Україні +13+18, на Закарпатті до +20+22 градусів. 

Але ще раз нагадую, що ніч на неділю буде холодною, +3+8 градусів. А на Заході навіть можливі заморозки на ґрунті!", - попередила Наталка Діденко.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк