08.05.2021, 09:51

Зеленський підписав указ про ЦПД

Зеленский подписал указ о ЦПД

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив Положення про Центр протидії дезінформації (ЦПД).

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 187/2021 «Питання Центру протидії дезінформації», яким затвердив Положення про ЦПД. Про це 7 травня ]]>повідомила]]> прес-служба Офісу президента, передає Час Пік.

Згідно з документом, керівника ЦПД призначає та звільняє президент України, гранична чисельність працівників Центру - 52 людини. Умови оплати праці співробітників центру визначить Кабмін.

Центр підпорядкований Раді національної безпеки і оборони України. Загальне спрямування та координацію його діяльності здійснює секретар РНБО.

У завдання ЦПД входить:

  • протидія як наявним, так і прогнозованим загрозам нацбезпеці та національним інтересам в інформаційній сфері;
  • виявлення та протидія дезінформації, пропаганді, деструктивним інформаційним впливам та кампаніям;
  • запобігання спробам маніпулювання громадською думкою;
  • виявлення та вивчення поточних і прогнозованих загроз інформаційній безпеці України, факторів, що впливають на їх формування, а також прогнозування наслідків для національних інтересів.
  • забезпечення РНБО інформаційно-аналітичними матеріалами з інформаційної безпеки України;
  • розробка та реалізація стратегії інформаційної безпеки, здійснення аналізу стану її реалізації, зокрема з питань протидії дезінформації.

Згідно з Положенням, ЦПД може одержувати в установленому порядку від органів виконавчої влади, правоохоронних і розвідувальних органів, прокуратури, органів місцевого самоврядування, підприємств і організацій, незалежно від форм власності та підпорядкування, статистичні дані, інформацію, довідкові матеріали тощо.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк