08.05.2021, 13:00

Заморозки до -4: Українців попередили про погіршення погоди та різке похолодання

прогноз погоды

Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) попередила українців про небезпечні метеорологічні явища. В Україну йде похолодання і в деяких регіонах температура повітря значно знизиться. Місцями стовпчики термометрів опустяться до "мінусів".

У Державній службі з надзвичайних ситуацій попередили про погіршення погодний умов. У період з 8 по 10 травня 2021 р. в Україні очікуються заморозки та штормовий вітер, повідомляє Час Пік.

ДСНС з посиланням на Укргідрометцентр оголосило на суботу, 8 травня, штормове попередження в Україні.

"Вночі 8 травня, в Київській області гроза. 8 травня вранці та вдень в Україні пориви північно-західного вітру 15-20 м/с (I рівень небезпеки, жовтий)", - повідомили в прес-центрі ДСНС.

У неділю та понеділок, 9 та 10 травня, в нічний час доби очікуються сильні заморозки в повітрі та на поверхні ґрунту.

"Вночі 9 травня у більшості західних областей сильні заморозки у повітрі 0-3 градуса (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий); у північних та більшості центральних областей на поверхні ґрунту заморозки 0-4 градуса  (І рівень небезпечності, жовтий).

В Київській області 8 травня вдень пориви вітру 15-18 м/с (І рівень небезпечності, жовтий). Вночі 9 та 10 травня на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-4 градуса", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, синоптик Наталка Діденко розповіла, коли в Україну повернеться антициклон і почнеться потепління.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк