20.05.2021, 09:08

"Укрпошта" у своїх відділеннях відключає всі банківські термінали

Укрпочта отключает все банковские терминалы

У відділеннях "Укрпошти" з 19 травня буде відключено всі термінали сторонніх банків. Таке рішення було прийнято главою компанії у зв'язку з примусовим переведенням українців на обслуговування в банках для отримання пенсій та субсидій.

"Укрпошта" включає відповідь і зупиняє "геноцид" пенсіонерів. Про це повідомив глава компанії Ігор Смілянський на своїй сторінці у Facebook.

"Там тепер стоятимуть тільки наші термінали. А там, де їх поки немає, можна отримати послуги через готівкові кошти. Так що, хто в селі залишився, той і обслуговує клієнтів", - написав Смілянський.

За його словами, 30 квітня на зустрічі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем було прийнято рішення про те, що перехід пенсіонерів, які раніше отримували пенсію через "Укрпошту", на обслуговування в банках буде виключно добровільним і буде проходити поступово.

Однак, за словами Смілянського, ПФУ і Управління соцзахисту почали масово переводити людей до банків.

"Але, на жаль, не всі вміють тримати слово. Пенсійний фонд та управління Соц. Захисту (хоча слово "соц захист" тут явний тролінг пенсіонерів) за схемою "хочеш субсидію/пенсію – шуруй в банк" почали туди переводити навіть людей з інвалідністю. Коли я звернув на це увагу, сказали, що це"ексцеси на місцях". Коли ексцеси стали хвилею і такою тихою гібридною війною навіть не з Укрпоштою, а з пенсіонерами і людьми з інвалідністю, я дав час до 17:00 сьогодні це виправити.

Але виправлення не послідувало, тому, щоб захистити літніх людей (мене в школі так вчили) і тисячі робочих місць в Укрпошті - наша відповідь така...", - написав Смілянський.

Гендиректор "Укрпошти" розпорядився вжити таких заходів:

  • з 19 травня вимикаються всі термінали сторонніх банків у відділеннях "Укрпошти";
  • створюється гаряча лінія (044) 354-52-73 або [email protected] для клієнтів, яких примушують до відкриття банківських рахунків. Після збору інформації подаватиметься колективний позов проти посадових осіб, які порушують Конституцію та Кримінальний Кодекс України.

Смілянський додав, що вважає примусове переведення пенсіонерів на обслуговування в банках порушенням ст. 46 Конституції України та ст. 355 Кримінального кодексу:

  • Громадяни мають право на соціальний захист у старості та інших випадках, передбачених законом. Це право гарантується загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням за рахунок страхових внесків в тому числі громадян (ст. 46 Конституції України). Отже власниками пенсійних коштів є в тому числі громадяни і будь-які дії спрямовані на примушення або обмеження пов’язані з отриманням пенсійних виплат є злочином (ст. 355 Кримінального кодексу);
  • Примушення до відкриття рахунків у банківських установах є примушенням до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань, що є кримінальним злочином (ст. 355 Кримінального кодексу України).

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк