29.05.2021, 07:40

Екс-голова Служби зовнішньої розвідки України загинув на відпочинку в Єгипті

Марина Началова | Всі новини автора
виктор гвоздь

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України (2014-2016 рр.) Віктор Гвоздь загинув у Єгипті під час занять дайвінгом.

Йому було 62 роки, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Подія трапилася в п'ятницю, 28 травня близько 11:00 за місцевим часом поблизу міста Дахаб. Гвоздь занурився під воду, але йому стало зле, і самостійно виплисти він не зміг.

Екс-чиновника витягли на поверхню рятувальники, на березі йому провели серцево-легеневу реанімацію і терміново доставили в госпіталь. Однак там лікарі констатували смерть.

Як пишуть ЗМІ, Гвоздь довго перебував на глибині 40 метрів, після чого дуже швидко виринув. Такі дії можуть спричинити декомпресійну хворобу - коли азот у крові розширюється і настає азотне отруєння, що загрожує порушенням функції серця, легенів, а також паралічем ніг.

За даними журналістів, Гвоздь перебував з дружиною на відпочинок в готелі Jaz Dahabeya Dahab. Гвоздь захоплювався дайвінгом, раніше він занурювався під воду в різних куточках світу. За кілька днів до смерті він відзначив день народження. У понеділок Гвоздь написав у Фейсбуці пост, в якому дякував за привітання.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: