01.06.2021, 16:48

В Україні зареєстрували вакцину AstraZeneca, вироблену в ЄС

Ольга Романец | Всі новини автора
вакцина

31 травня Міністерство охорони здоров'я України зареєструвало вакцину проти COVID-19 AstraZeneca для екстреного медичного застосування. Вона розроблена Оксфордським університетом і британсько-шведською компанією AstraZeneca і виробляється в Італії.

Вакцину AstraZeneca для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров'я, також дозвіл на її використання дали Великобританія, ЄС, Індія і Канада, передає Час Пік.

Вже до кінця тижня в рамках глобальної ініціативи COVAX в Україну прибуде 705 600 доз вакцини AstraZeneca. Вона буде призначена для проведення вакцинації другою дозою тих, у кого вже пройшов інтервал 12 тижнів після першого щеплення. Зокрема, медиків та працівників закладів охорони здоров'я, учасників Операції об'єднаних сил на сході України, соціальних працівників, священнослужителів, співробітників МВС, СБУ, людей віком 65+. Також другу дозу вакцини гарантовано отримають люди, які вакцинувалися залишковими дозами або громадські діячі.

Вакцина Oxford/AstraZeneca - це вакцина на платформі вірусного вектора без здатності до реплікації. Для повної імунізації потрібні дві дози вакцини з інтервалом в 12 тижнів (рекомендації Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики).

Читайте також: У Китаї виявлено перший випадок зараження людини пташиним грипом H10N3

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк