07.06.2021, 13:56

В Україні видають Міжнародні свідоцтва про вакцинацію проти COVID-19: як отримати

В Украине выдают Международные свидетельства о вакцинации

В Україні особи, яких щепили двома дозами вакцини проти COVID-19, за потреби можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

Українці, які завершили імунізацію проти коронавірусу, можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Про це 7 червня повідомила прес-служба МОЗ України, передає Час Пік.

"Таке свідоцтво можна отримати тільки в паперовій формі одразу після щеплення другою дозою вакцини або в будь-якому медичному закладі, підключеному до електронної системи охорони здоров'я, зокрема в сімейного лікаря, для пред'явлення за потреби при перетині державного кордону", - повідомили в МОЗ.

Свідоцтво про вакцинацію заповнюється англійською або французькою мовою, додатково також українською мовою. Воно містить персональні дані пацієнта (прізвище та ім’я латинкою записуватиметься так само, як у закордонному паспорті громадянина, або за правилами транслітерації), а також інформацію про вакцинацію (назва вакцини, дата вакцинації тощо).

За потреби й за запитом людини заклад має надрукувати та оформити його згідно із міжнародними вимогами.

Відзначається, що міжнародні свідоцтва про вакцинацію проти COVID-19 дійсні лише, якщо введена вакцина схвалена до екстреного застосування ВООЗ. Термін дії свідоцтва - один рік з можливістю продовження.

"Важливо! Не слід плутати міжнародні свідоцтва про вакцинацію з "імунними паспортами" чи "ковідними сертифікатами", які зараз розробляють в Україні та за кордоном, оскільки це різні поняття", - попередили в МОЗ.

Більш детальну інформацію щодо отримання Міжнародного свідоцтва про вакцинацію можна отримати на ]]>сайті]]> МОЗ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк