11.06.2021, 18:27

Знову град та зливи?: Чим ще "порадує" погода українців на вихідних

град

В останні дні погода показала українцям свій "характер". У деяких регіонах з початку червня дощ практично не припиняється.

Більш того, буквально вчора ряд міст охопив атмосферний фронт, який приніс град та шквали, передає Час Пік.

Зокрема, в Луганській області негода спровокувала справжній колапс. Жителі Сєвєродонецька в соціальній мережі поділилися фото та відео затоплених вулиць (і не тільки вулиць), а також великого граду.

11 червня град засипав Дніпро, через що може скластися враження, що за вікном не літо, а зима.

Крім того, град випав у Рівному. Тут також спостерігалися сильні пориви вітру, гроза.

Жителі Запоріжжя і зовсім отримали можливість спостерігати за рідкісним явищем - атмосферним вихором. Смерч хоч і був невеликий, але все ж вразив багатьох очевидців. А ось фермери регіону поскаржилися, що дощі заважають заготівлі сіна.

Справжній потоп стався в Полтаві. Місто буквально перетворилося на Венецію. Деяким водіям навіть знадобилася допомога рятувальників, оскільки вони опинилися у "водній" пастці.

Чи налагодиться погода в найближчі дні?

У більшій частині регіонів у суботу, 12 червня, збережеться дощова погода. Можливі шквали, град. Це стосується всієї території країни, за винятком смуги від Чернігівської, Київської, Черкаської до Одеської області та Криму - тут буде сонячно і без опадів.

Про це свідчить прогноз погоди українського синоптика Наталки Діденко.

Незважаючи не негоду, все ж буде тепло - +20-24 градуси протягом дня.

У неділю, 13 червня, ситуація погіршиться. Дощі з грозами охоплять практично всю Україну.

На Заході, у Вінницькій, Житомирській, Київській областях очікується зниження температури повітря до +16-20 градусів. На Півдні, Сході, у більшості центральних областей вдень очікується +20-26 градусів.

За інформацією "Укргідрометцентру", грози охоплять в суботу східні регіони, а в неділю, що відповідає прогнозу Діденко, - всю країну без винятків. З тим, якою буде температура повітря, детально можна ознайомитися на карті.

Якою буде погода на вихідних у Луганській області?

Луганський обласний гідрометцентр прогнозує завтра вдень короткочасний дощ та грозу. В окремих районах град, значні дощі. Вночі та вранці місцями слабкий туман. Вітер південно-західний, 5-10 м/с, вдень місцями шквалисте посилення вітру до 15-20 м/с.Температура вночі +10-15 градусів, вдень +22-27 градусів.

13 червня очікується мінлива хмарність; вночі без опадів, вдень короткочасний дощ, місцями грози. Вітер південно-західний, 5-10 м/с.Температура вночі +10-15 градусів, вдень +22-27.

Як мінімум до четверга грози та дощі протримаються.

Невже все літо буде таким?

Згідно з прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, влітку українців чекають різкі перепади погоди та багато дощів. Зокрема, рясні опади очікуються також в кінці червня і на початку липня, а в серпні взагалі настане затяжний період дощів. Крім того, "робити погоду" будуть сильні бурі.

Що ж відбувається з погодою? Кліматолог Євгенія Засядько в ефірі одного з телеканалів розповіла, що аномальний початок літа в Україні є свідченням кліматичної кризи. Разом з тим, вона не виключає, що жаркий період ще настане. У будь-якому випадку, українцям слід готуватися до різких перепадів температури, які затьмарять це літо.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк