14.06.2021, 15:57

Україна увійшла в "зелену" зону навіть за критеріями ЄС, - Шмигаль

Ольга Романец | Всі новини автора
Шмыгаль

Всі області України знаходяться в "зеленій" зоні за показниками захворюваності на COVID-19, які досягли найнижчих значень за останній рік.

Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського, передає Час Пік.

Як повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, за минулу добу виявлено 420 нових хворих на COVID-19. Це найнижчий показник за останній рік.

"Всі області України знаходяться в "зеленій" зоні. Відповідно до критеріїв Європейського Союзу Україна також з сьогоднішнього дня увійшла в "зелену" зону. Маємо показник 74,71 випадку на 100 тисяч населення при встановленому ЄС критерії 75 випадків на 100 тисяч населення", - зазначив Денис Шмигаль.

Він розповів, що понад 1 млн 479 тис. громадян отримали першу дозу вакцини проти COVID-19, а понад 238 тис.осіб - дві дози. За минулі вихідні щеплено 57 тис. українців. Було відкрито понад 50 центрів вакцинації, в яких працювало 178 мобільних бригад.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що після підтвердження всіх контрактів на поставку вакцин разом з програмою COVAX Україна отримає понад 10 млн вакцин різних виробників до кінця літа, яким планується прищепити 5 млн громадян.

Триває робота над створенням так званого "ковід-сертифіката". За даними Міністерства цифрової трансформації, 1 липня цього року внутрішній український "ковід-сертифікат" повинен з'явитися в додатку "Дія".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: