17.06.2021, 18:12

Нестерпна спека увірветься в Україну: синоптики "порадували" новими прогнозами

погода

У деяких регіонах України продовжує бушувати негода. Зокрема, "дісталося" південним областям і, відповідно, популярним українським курортам Азовського моря, а також Центру.

Так, пляжі Бердянська та Кирилівки опинилися під водою, передає Час Пік.

Від негоди постраждали і більш віддалені від моря райони Запорізької області, про що свідчить інформація ДСНС України та регіональні ЗМІ.

Жителів Полтавщини буквально налякав великий та рясний град.

Луганщина, хоч тут і не було шторму та граду вчора, постраждала від опадів не менше. Місцевий асфальт виявився занадто "ніжним", тому почав сходити разом з водою.

Однак незабаром ситуація може кардинально змінитися - не тільки для Півдня та Сходу, а й для всієї України.

Які прогнози дають синоптики?

Відомий синоптик Наталка Діденко прогнозує настання спеки. Однак, перш ніж установиться спекотна погода, в Україні буде панувати південний циклон, провокуючи зливи, які охоплять південну частину, центральні та східні регіони.

Діденко попереджає, що під час дощів можливі грози, шквали і град. Разом з тим, в західних та північних регіонах негоду в п'ятницю буде стримувати антициклон. Тому там істотні опади малоймовірні.

Температура повітря напередодні вихідних очікується високою: протягом дня +24-29 градусів, на Півдні та Сході місцями +20-24 градуси.

За словами синоптика, спека, яка зараз панує в багатьох країнах Західної та Центральної Європи, з понеділка почне переміщатися в східному напрямку. У неділю спека ще буде помірною, можливі періодичні дощі на Півдні, Заході та в Центрі, а ось наступний тиждень обіцяє бути "гарячим" - до та вище +30 градусів.

Прогноз Укргідрометцентру "солідарний" з прогнозом Діденко. Так, з понеділка дійсно може "вдарити" спека до +32 градусів. А ось у вихідні дні буде прохолодніше (див. карти), на Сході та Півдні не виключені опади.

Крім того, в прес-службі ДСНС повідомляють, що в п'ятницю Південь і Схід можуть накрити грози та шквали.

"18 червня в південній частині і східних областях грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с (I рівень небезпеки - жовтий)", - йдеться в повідомленні рятувальників.

Чого очікувати жителям Луганської області?

На Луганщині також очікується стрімке потепління. Завтра, 18 червня, в регіоні - мінлива хмарність, вночі короткочасний дощ, місцями сильний, гроза. Вдень також можливий дощ.

Вітер північно-східний, 7-12 м/с, вночі місцями шквалисте посилення вітру 15-20 м/с. Температура вночі +13-18 градусів, вдень +23-28 градусів.

19 червня вдень повітря прогріється до +30 градусів. Опадів не передбачається. Вітер східний 7-12 м/с, вранці та вдень місцями пориви 15-20 м/с.

У неділю, 20 червня - мінлива хмарність, без опадів. Вдень потеплішає ще на 3 градуси - до +33.

З понеділка в денний час очікується до +34 градусів. Про дощі можна забути.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк