26.06.2021, 14:27

У Чорне море прямує американський ракетний есмінець USS Ross

Ракетный эсминец USS Ross

Американський ракетний есмінець USS Ross прямує в Чорне море, де візьме участь у навчаннях Sea Breeze-2021.

Ракетний есмінець USS Ross прямує в Чорне море, щоб взяти участь у щорічних міжнародних навчаннях "Сі Бриз". Про це повідомляється на сайті командування Шостого американського флоту, передає Час Пік.

Корабель пройде через протоки Дарданелли та Босфор і 26 червня увійде у води Чорного моря для участі в багатонаціональних навчаннях.

"USS Ross розпочинає транзит на північ до Чорного моря, щоб взяти участь у щорічних навчаннях Sea Breeze з більш ніж 30 країнами з усього світу. Глобальне партнерство заради миру!",- йдеться в повідомленні.

Довідка: Sea Breeze - багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997 року. Організаторами навчань виступають Україна і США.

У 2021 році навчання триватимуть з 28 червня до 10 липня і будуть наймасштабнішими за понад 20 років. У навчаннях візьмуть участь більш як 3 тис. осіб, 24 кораблі, 40 повітряних суден, 18 команд спеціального призначення та водолазних команд,

Багатонаціональні навчання пройдуть в північно-західній частині Чорного моря, в Миколаївській, Херсонській та Одеській областях.

Корабель USS Ross: довжина - 153 м, ширина - 21 м, осадка - 9,3 м. Увійшов до складу флоту в червні 1997 року. Повна водотоннажність близько 9 тис. тонн, максимальна швидкість 32 вузла, екіпаж 337 осіб.

На борту 90 пускових установок системи "Іджіс", які можуть запускати крилаті ракети Tomahawk, ЗУР RIM-66 SM-2 "Стандарт-2", ПЛУР RUM-139 ASROC в різній комбінації.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк