02.07.2021, 07:33

В Україні офіційно ввели COVID-сертифікат

COVID-сертификат

В Україні офіційно ввели так звані COVID-сертифікати, їх можна отримати в паперовій або цифровій формі. Цифрові COVID-сертифікати та їх копії в паперовій формі матимуть однакову юридичну силу.

В Україні офіційно ввели сертифікати про вакцинацію від коронавірусу. Відповідна постанова була ]]>опублікована]]> на сайті Кабміну, повідомляє Час Пік.

COVID-сертифікат буде відображатися в мобільному додатку "Дія", але можна буде отримати паперову форму документа, звернувшись до сімейного лікаря.

Що буде підтверджувати сертифікат

Український COVID-сертифікат буде підтверджувати не тільки вакцинацію від коронавірусу. Сертифікат може підтвердити інформацію про:

  • повний курс вакцинації від COVID-19;
  • тестування на COVID-19;
  • факт одужання від COVID-19.

Яку інформацію міститиме сертифікат

Кожному COVID-сертифікату присвоюється унікальний електронний ідентифікатор та формується QR-код.

Український COVID-сертифікат буде містити в собі наступну інформацію:

  • прізвище, ім'я власника;
  • дата народження власника;
  • унікальний номер сертифікату;
  • кінцева дата терміну дії сертифіката;
  • фотографія власника сертифіката.

Термін дії COVID-сертифіката

Сертифікат, який підтверджуватиме завершення курсу вакцинації від коронавірусу, буде діяти протягом 180 днів з моменту введення останньої дози препарату.

Сертифікат, що підтверджує одужання від коронавірусу, діятиме також 180 діб від дати забору матеріалів, що дали позитивний результат тестування на COVID-19.

Сертифікат з підтвердженням негативного тестування на коронавірусу діятиме 72 години починаючи від години забору матеріалів.

Нагадаємо, в Україні почалося бета-тестування сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу. Ці сертифікати доступні в "Дія" з 1 липня 2021 року. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці в Facebook. Він уточнив, що взяти участь в бета-тестуванні можуть тільки ті громадяни, які отримали два щеплення від коронавірусу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк