09.07.2021, 11:37

Україна вийшла з угоди СНД щодо захисту інтелектуальної власності

Иллюстративное фото / Открытый источник

Україна офіційно вийшла з угоди СНД про співпрацю у захисті інтелектуальної власності. Відповідний закон набув чинності 9 липня.

В Україні набув чинності закон № 1545-IX "Про вихід з Угоди про співробітництво у сфері правової охорони й захисту інтелектуальної власності та створення Міждержавної ради з питань правової охорони й захисту інтелектуальної власності". Документ було ]]>опубліковано]]> в "Голосі України" 8 липня, повідомляє Час Пік.

Ця угода була підписана 19 листопада 2010 року в Санкт-Петербурзі, а Верховна Рада України ратифікувала його 21 грудня 2011 року.

У Кабміні раніше підкреслювали, що представники України тривалий час не беруть участь у засіданнях Міждержавної ради, Україна не бере участі в розробці проєктів міжнародних договорів у рамках СНД, не здійснює в рамках угоди обмін патентною, нормативно-методичною документацією у сфері охорони та захисту інтелектуальної власності.

Також Україна не застосовує положення Угоди про співпрацю з уповноваженими (компетентними) органами у сфері інтелектуальної власності.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк