15.07.2021, 09:48

Україна отримає 340 мільйонів євро на відновлення інфраструктури в східних областях

Ольга Романец | Всі новини автора
помощь

Парламент ратифікував фінансову угоду між Україною та ЄІБ - 340 млн євро буде направлено на відновлення України.

Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому законопроєкт Про ратифікацію Фінансової угоди "Програма з відновлення України " між Україною та Європейським інвестиційним банком. Відповідну угоду щодо залучення 340 млн євро було підписано 9 грудня 2020 року, передає Час Пік.

В даний час схвалені до реалізації в рамках діючої програми 236 проєктів (підконтрольні уряду України території Донецької та Луганської областей, Дніпропетровська, Запорізька, Київська, Одеська, Полтавська, Харківська та Херсонська області).

Вже повністю завершено 64 проєкти. Зокрема в Донецькій області - 25; Дніпропетровській - 1; Луганській - 12; Запорізькій - 13; Одеській - 1; Харківській-12. Реалізація інших 170 ще триває. Всі проекти будуть завершені протягом 2021-2022 років.

Програма спрямовується на відновлення інфраструктури регіонів на сході держави, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ проти України, а також на ті території, де підвищилося навантаження на інфраструктуру за збільшення населення за рахунок внутрішньо переміщених осіб.

340 млн євро будуть спрямовані на будівництво, модернізацію закладів охорони здоров'я, освіти, культури, спорту, громадських центрів, центрів надання адміністративних послуг тощо.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк