16.07.2021, 11:59

В Україні можуть запустити вакцинацію від коронавірусу в аптеках

Марина Началова | Всі новини автора
вакцинация

Українці зможуть робити щеплення проти коронавірусу в аптеках, якщо влада ухвалить відповідне рішення.

Про це йшла мова в інтерв'ю глави Центру громадського здоров'я МОЗ України Романа Родини на телеканалі "Дім", передає Час Пік.

Він зазначив, що темпи вакцинації від COVID-19 в Україні зростають.

"Ми постійно нарощуємо темпи вакцинації, тому що є амбітні цілі - зробити 10 млн щеплень до кінця літа, і 47 млн ​​- до кінця року", - заявив Родина.

За його словами, на даний момент укладено контракт на 34 млн доз вакцин, з яких 20 млн - це вакцина Pfizer. Також очікуються поставки за механізмом COVAX.

Постійно нарощується кількість пунктів вакцинації, на сьогоднішній день їх працює близько 1200-1300. Також працюють близько 600 мобільних бригад і нова платформа - центри вакцинації, яких вже більше 200, і ця кількість постійно збільшується.

Родина заявив, що зараз опрацьовується питання вакцинації в аптеках.

"Тут остаточного рішення поки немає, але опрацьовуються саме нормативні моменти, яким чином це можна дозволити, щоб можна було вакцинуватися навіть в аптеках. Тим більше, у нас буде сезон грипу, і вакцинація від грипу також буде актуальна восени. Там є також амбітні цілі вакцинувати критичні групи ризику від грипу", - зазначив глава ЦГЗ.

Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що вчора було щеплено від COVID-19 рекордну кількість людей за добу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк