23.07.2021, 22:14

В Україні виявили небезпечне для життя морозиво: який продукт не можна купувати

мороженное

Літо - час морозива. Ось тільки не всяке морозиво може бути безпечним, оскільки деякі виробники додають в нього речовини, непридатні до вживання.

Так, у Харкові виявили морозиво, в якому міститься етиленоксид, передає Час Пік з посиланням на Держпродспоживслужбу регіону.

Етиленоксид - небезпечна для людини речовина, яку зазвичай використовують для дезінфекції медичних інструментів. Крім того, вона дуже токсична і навіть мала доза може викликати отруєння.

За даними Держпродспоживслужби Харкова, етиленоксид виявили в морозиві Mars Wrigley Confectionery, виробником якого є Франція. До України воно потрапляє з Румунії.

Продукт повинен бути вилучений з продажу.

"Попереджаємо операторів ринку, які використовують у виробництві та/або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва та/або обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У мережі показали "секретну технологію", яку застосовують у супермаркетах АТБ (фото)

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк