17.08.2021, 08:01

В Україні планують створити Центр протидії природним стихійним лихам

ГСЧС

Міністерство внутрішніх справ України розробляє проєкт створення Центру протидії природним стихійним лихам.

МВС розглядає можливість створення в Україні Центру протидії природним стихійним лихам. Про це міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив під час зустрічі рятувальників, які повернулися після ліквідації пожеж у Греції, повідомляє Час Пік.

"МВС розробляє проєкт створення Центру протидії природнім стихійним лихам, який буде працювати в Україні, а потім допомагати й Європі у подоланні надзвичайних ситуацій", - заявив Денис Монастирський.

Глава правоохоронного відомства подякував рятувальникам за їх роботу й висловив сподівання, що набутий досвід стане в нагоді на службі державі.

"Вітаю вас, воїни-вогнеборці! Ми тут, щоб відзначити ваш внесок у захист не лише української землі, а тепер ще й боротьбу з вогнем у Греції. Минулого року Україна також стикнулася з важкою стихією. Цього року така доля спіткала Туреччину та Грецію. І це надзвичайно приємно, що ви змогли допомогти іншим країнам у цій непростій боротьбі. Я переконаний, що сила ДСНС та ваш досвід - кращих представників цієї служби, будуть і надалі служити Україні", - сказав Монастирський.

Нагадаємо, понад 100 українських пожежників брали участь у гасінні масштабних лісових пожеж на території Греції.

ГСЧС

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: