27.08.2021, 11:38

Зеленський дав доручення головам ОДА - побудувати в кожній області новий завод

Марина Началова | Всі новини автора
зеленский

У кожному регіоні України має бути побудований новий завод, який забезпечить зайнятість не менш ніж 500 осіб.

Про це днями заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю одному з українських телеканалів, передає Час Пік.

"Кожному губернатору, кожному міністру я сьогодні даю завдання: новий завод від 500 до 5000 робочих місць в своєму регіоні. Якого напрямку? Мені все одно", - сказав глава держави.

На думку Зеленського, глави регіонів повинні орієнтуватися на повернення заробітчан.

"Подивися, чим займаються у тебе люди. Подивися, скільки людей у ​​тебе живе в ОТГ, скільки заробітчан. Ти повинен розрахувати, скільки людей виїхали (а вони хочуть повернутися), і подивитися, де вони працюють і їх середню заробітну плату. Подивися, скільки вони платять комуналки. Підрахуй, на яку зарплату вони будуть готові повернутися. А потім подивися, що вони там роблять. І ось такий завод або фабрику будуй", - заявив президент.

У мережі вже з'явилося відповідне доручення, підписане прем'єр-міністром Денисом Шмигалем. У документі міністрів, голів обласних і Київської міської держадміністрації просять забезпечити створення не менше ніж одного нового або реконструкцію чи відновлення діючого виробничого підприємства з кількістю працівників не менше 500. Для реалізації цієї задумки плануються пошуки інвесторів і супровід "інвестиційної няні".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: