30.08.2021, 11:52

Медогляд для школярів: які довідки потрібно отримати дитині до 1 вересня

Иллюстративное фото / Открытый источник

Перед 1 вересня в лікарнях збираються величезні черги - батьки з дітьми поспішають пройти медогляд до початку навчального року. У МОЗ пояснили, кому в обов'язковому порядку необхідно пройти медичний огляд до 1 вересня.

У Міністерстві охорони здоров'я України нагадали, що відповідно до законодавства неповнолітні повинні проходити профілактичний медичний огляд раз на рік. Школярі повинні надати до навчального закладу довідку про свій стан здоров'я, повідомляє Час Пік.

Однак, в Україні медичний огляд перед початком навчального року залишається обов'язковим тільки для дітей, які йдуть до першого класу. Для всіх учнів, крім першокласників, медогляди проводяться раз на рік й їх не обов'язково прив'язувати до 1 вересня.

"Перед вступом до 1 класу дитина повинна пройти комплексний медичний огляд, також у вузьких спеціалістів. Решта учнів можуть проходити обов’язковий медичний профілактичний огляд незалежно від дати початку навчального року.

Для того, щоби перед першим вересня не утворювалися скупчення людей біля кабінетів лікарів, рекомендуємо проходити медогляд наприкінці серпня лише майбутнім «першачкам». Іншим школярам варто здійснювати такі огляди тоді, коли зручно, але обов’язково 1 раз на рік. Наприклад, можна запланувати візит до педіатра чи сімейного лікаря ближче до дати дня народження", - повідомили в МОЗ.

Які довідки необхідно надати медичному працівнику школи:

  • форму № 086–1/о "Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду".
  • форму № 063/о "Карта профілактичних щеплень".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк