09.09.2021, 07:49

Нові довічні держстипендії пенсіонерам: кому призначено додаткові виплати

госстипендии пенсионерам

Уряд на засіданні 8 вересня прийняв рішення прощодо призначення довічних державних стипендій громадянам України. Розмір виплат складе три прожиткові мінімуми для осіб, які втратили працездатність.

Кабінет Міністрів призначив довічні державні стипендії громадянам України, які рятували євреїв на території України під час Голокосту в роки Другої світової війни та удостоєні Ізраїльським інститутом катастрофи і героїзму національного меморіалу Катастрофи (Голокосту) і Героїзму "„Яд ва-Шем”" звання Праведника народів світу або Єврейською Радою України – звання Праведника України чи Праведника Бабиного Яру. Про це ]]>повідомляється ]]>на Урядовому порталі, передає Час Пік.

"Рішення розроблено на виконання Указу Президента України від 14.05.2021 № 193 „Про довічні державні стипендії для громадян України, які рятували євреїв на території України під час Голокосту у роки Другої світової війни”, - йдеться в повідомленні.

Стипендії призначаються з 1 червня 2021 року.

Розмір виплат складе три прожиткові мінімуми для осіб, які втратили працездатність, незалежно від розміру пенсії або заробітної плати. Загальна щомісячна сума виплати складе 5 562 тис. грн.

Довічні державні стипендії отримуватимуть 26 громадян України:

  • 18 Праведників народів світу
  • 6 Праведників України
  • 2 Праведника Бабиного Яру

"Разом з тим, втратила чинність постанова "Про довічну стипендію пам'яті М. Жизневського" у зв'язку із смертю його батьків, яким за їх життя виплачувалась довічна стипендія пам'яті", - написав народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк