10.09.2021, 13:57

Верховна Рада прийняла закон, що забороняє сексизм у рекламі

Иллюстративное фото / Открытый источник

Верховна Рада України у другому читанні прийняла законопроєкт щодо протидії дискримінації за ознаками статі в рекламі.

Верховна рада 10 вересня у другому читанні прийняла ]]>законопроєкт ]]>№3427 про внесення змін до Закону України "Про рекламу" щодо протидії дискримінації за ознакою статі. Відповідне рішення підтримало 307 народних депутатів, повідомляє Час Пік.

Законом удосконалено правове регулювання в галузі реклами з протидії дискримінації за ознакою статі, що відповідає зобов'язанням України відповідно до Конвенції ООН з ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок.

У пояснювальній записці йдеться, що щорічно в Державну службу з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів та в офіс омбудсмена надходить понад 500 скарг на сексизм в рекламі. Тільки в 2019 році рекламодавці заплатили понад 2 млн гривень мільйонів гривень штрафів за поширення дискримінаційної реклами.

Така реклама містить твердження та/або зображення про інтелектуальний, фізичний, соціальний чи інший вид переваги однієї статі над іншою. Або містить твердження про стереотипність ролі чоловіка і жінки, або принижує гідність людини за ознакою статі.

У законі також прописано штрафи за дискримінаційну рекламу.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк