17.09.2021, 09:02

Україна продовжує активне посилення інженерного облаштування на кордоні з Росією

Госпогранслужба, граница

Державна прикордонна служба України продовжує системну роботу з посилення інженерного облаштування. Особлива увага приділяється ділянці українсько-російського кордону.

Держприкордонслужба України продовжує облаштовувати ділянку кордону з РФ в межах Сумської області. Про це повідомляється на сайті ДПСУ, передає Час Пік.

Поряд з урядовим планом по інженерному облаштуванню кордону відповідно до відомчих заходів прикордонного відомства створені комплексні інженерні групи. Їх першочерговим завданням є облаштування протитранспортних загороджень на загрозливих напрямках з подальшим нарощенням інших елементів.

Зокрема, роботи тривають у межах Сумської області.

Відповідно до законодавства та рішення РНБО Держприкордонслужба спільно з Держгеокадастром та органами місцевого самоврядування активізувала роботу з інвентаризації земельних ділянок шириною 30-50 метрів уздовж лінії державного кордону, які мають надаватися органам прикордонного відомства для будівництва та утримання інженерно-технічних та фортифікаційних споруд.

У Держприкордонслужбі зазначили, що належне облаштування державного кордону має не лише безпековий, але й оборонний аспекти. На рівні з підвищенням прикордонної безпеки – зниження міграційного ризику, небезпеки переміщення засобів терору, зброї, наркотичних речовин та товарів. Разом з тим фортифікаційні елементи ускладнюють дії противника у випадку збройної агресії.

Госпогранслужба, граница Госпогранслужба, граница Госпогранслужба, граница Госпогранслужба, граница

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк