20.09.2021, 15:39

Понад 98% госпіталізованих хворих на COVID-19 в Україні - невакциновані, - МОЗ

Марина Началова | Всі новини автора

За останні три місяці 98,1% госпіталізованих хворих на COVID-19 в Україні - невакциновані.

Про це повідомив заступник міністра - головний державний санітарний лікар країни Ігор Кузін, передає Час Пік з посиланням на прес-службу Міністерства охорони здоров'я.

«За даними Електронної системи охорони здоров’я впродовж останніх 3 місяців майже всі хто потрапляє в лікарню через важкий перебіг або ускладнення від COVID-19 в Україні - невакциновані. Якщо ви хочете вберегти себе від важкого перебігу, госпіталізації та смерті - зробіть щеплення вже сьогодні», - заявив Кузін.

Він додав, що зараз йде стрімке погіршення епідситуації, кількість нових випадків COVID-19 за добу збільшилась в 2 рази за минулий тиждень: з 3,3 тис. за понеділок, 13 вересня, до понад 6 тис. за п’ятницю, 17 вересня.

У зоні найвищого ризику важкого перебігу та смерті від COVID-19 люди старші 60 років, люди із супутніми захворюваннями, як-от цукровий діабет, серцево-судинні, онкологічні захворювання та ті, хто щоденно контактує з великою кількістю людей, наприклад медики, освітяни, соцпрацівники, працівники державних органів.

У МОЗ нагадують, що вакцинація - це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.

Як вже повідомлялося, в Україні продовжили карантин і режим НС до кінця року.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк