23.09.2021, 22:26

Українські вчені зробили прогноз щодо четвертої хвилі COVID-19

коронавирус

Динаміка розвитку четвертої хвилі COVID-19 в Україні знаходиться на стадії зростання. Вона викликана Delta-штамом коронавірусу.

Про це свідчать дані дослідження КПІ та Інституту епідеміології та інфекційних хвороб, оприлюднені на сайті КПІ, передає Час Пік.

За прогнозами, четверта хвиля COVID-19 в країні буде швидкоплинною.

"Її пік передбачається на рівні 15 000-18 000 випадків захворюваності на добу. Згасання четвертої хвилі очікується в кінці 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Українські вчені відзначають, що вагомим фактором ускладнення епідемічної ситуації є значне ослаблення карантину в літній період, а в більшості навчальних закладів - з початку вересня.

Крім того, слід враховувати ймовірність сезонного зростання інших респіраторних інфекцій, інтенсивність епідемічного процесу яких протягом попередніх 1,5 років стримувалася карантинними та іншими протиепідемічними обмеженнями. Але прогноз не так вже й поганий, якщо врахувати процес вакцинації.

"Отримані результати вказують на значно нижчий рівень кількості нових захворювань і смертності протягом поточної четвертої хвилі пандемічного процесу, в порівнянні з другою та третьою хвилями, в країнах, що характеризуються високим відсотком вакцинованого населення", - відзначають вчені.

Читайте також: Ляшко повідомив, коли в Україні може закінчитися карантин і не потрібно буде носити маски

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк