27.09.2021, 17:15

Керівникам медзакладів, де підроблювали COVID-сертифікати, буде загрожувати відсторонення

Марина Началова | Всі новини автора

Міністерство охорони здоров’я України ініціюватиме відсторонення керівників закладів охорони здоров’я, де підробляли свідоцтва про проведення вакцинації.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ, передає Час Пік.

«Наразі на низку лікарів відкрито кримінальні провадження за фактом підробки документів, що посвідчують проведення вакцинації. Ми офіційно направимо подання до власників закладів охорони здоров’я, де працюють ці лікарі, — об’єднаних територіальних громад — із проханням відсторонити від роботи керівників цих закладів на час проведення слідства. Переконані, що керівники мають нести персональну відповідальність за те, що відбувається в їх лікарнях», — прокоментував міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Якщо слідство виявить, що головний лікар закладу буде непричетним до махінацій, його відновлять на посаді. У разі повторного порушення МОЗ ініціюватиме анулювання ліцензії закладу охорони здоров’я та розривання контракту між закладом та Національною службою здоров’я. Відтак територіальна громада фінансуватиме заклад охорони здоров’я самостійно.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів підтримав законопроект, який встановлює відповідальність за підробку документів про щеплення - від великого штрафу до позбавлення волі.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк