01.10.2021, 08:42

В Україні з 1 жовтня набуло чинності правило ПДР про включені фари: період дії та розмір штрафу

правило ПДД о включенных фарах

В Україні 1 жовтня набуло чинності правило про включені фари на автомобілях. Водії поза населеними пунктами вдень повинні їздити з включеними денними ходовими вогнями або ближнім світлом фар.

Міністерство внутрішніх справ нагадало українським водіям, що з 1 жовтня по 1 травня набуло чинності правило для водіїв про необхідність включати денні вогні або ближнє світло фар за межами населених пунктів, повідомляє Час Пік.

"Нагадуємо, що найближчі 7 місяців водії поза населеними пунктами мають вмикати денні ходові вогні. Якщо вони відсутні у конструкції транспортного засобу – вмикайте ближнє світло фар", - йдеться в Twitter-акаунті МВС.

Зазначається, що цей обов'язок водія передбачений п. 9.8 Правил дорожнього руху, затверджених Кабміном у жовтні 2001 року.

Правоохоронці нагадали, що світловий день стає коротшим, а в осінньо-зимовий період через дощі, тумани та снігопади часто виникає недостатня видимість на дорозі. Ближнє світло потрібно для того, щоб автомобіль було помітно на дорозі при будь-якій погоді. 

"Саме тому важливо позначати переміщення авто включеними ходовими вогнями або ближнім світлом фар. Так ваш автомобіль буде помітним для пішоходів та інших учасників дорожнього руху, а ще - знизиться ризик потрапляння в ДТП", - зазначили у Патрульній поліції.

Порушників штрафуватимуть. За порушення правила щодо ходових вогнів за межами населених пунктів водіям загрожує штраф у розмірі від 425 до 510 гривень.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: