02.10.2021, 22:01

Ляшко розповів, коли зійде з лінії перша українська вакцина

вакцина

На зборах фракції "Слуга народу" президент України Володимир Зеленський поставив міністрам важливі питання. Одне з питань, адресоване голові МОЗ, стосувалося виробництва вакцин в країні.

Віктор Ляшко відповів, що перша українська вакцина буде вироблена в наступному році, передає Час Пік з посиланням на телеканал "Дом".

За словами міністра, зараз у Харкові розпочався монтаж ліній для виробництва вакцин проти грипу та COVID-19. В кінці 2021 року будуть відомі терміни дедлайну виробництва препарату.

"У Харкові вже почався монтаж ліній для виробництва інактивованих вакцин проти грипу та ковіда. І на етапі підписання меморандуму на інвестиції. До кінця цього року будемо точно знати, які дедлайни виробництва вакцин. Але наступного року з лінії зійде перша українська вакцина", - запевнив Ляшко.

Нагадаємо, керівникам 15 медустанов України загрожує звільнення за махінації з документами про вакцинацію від COVID-19. Їх вже відсторонили від роботи, а от чи відновлять на посаді - покажуть перевірки. Однак наслідки за порушення для медзакладів можуть бути ще більш неприємними.

Читайте також:

МОЗ утилізує 34 тисячі доз вакцини Pfizer: у чому причина

Українські свідоцтва про вакцинацію від COVID-19 визнала Північна Македонія

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк