05.10.2021, 08:17

НАЗК при перевірці декларацій Зеленського і Баканова врахує дані розслідування Pandora Papers

Национальное агентство по предотвращению коррупции (НАПК)

Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) перевіряє декларації президента Володимира Зеленського та голови СБУ Івана Баканова, враховуючи інформацію офшорного скандалу, що виник після публікації розслідування Pandora Papers.

Під час перевірки будуть враховані дані з розслідування The Pandora Papers ("Архів Пандори"). Про це заявив глава НАЗК Олександр Новіков в ]]>інтерв'ю ]]>"Радіо НВ", передає Час Пік.

Він уточнив, що дані по Шефіру розглядатися не будуть, оскільки він працює на громадських засадах.

"Проводимо повну перевірку декларації президента. Під час перевірки використовуємо у тому числі дані ЗМІ, співпрацюємо з журналістами. Отже цю інформацію також буде враховано…

Перший помічник президента на громадських засадах – не є особою, яка подає декларацію, а отже ми не можемо перевірити декларацію. А декларацію голови СБУ ми перевіряємо", - сказав Новіков.

При цьому він зазначив, що перевірка декларацій Зеленського і Баканова відбувається не через розслідування, а згідно з порядком черговості. За словами Новікова, перевірка декларації президента була розпочата ще в квітні, її результати будуть опубліковані до 18 жовтня.

Новіков також пояснив, що невідображення коштів на офшорах - не є порушенням, але порушенням є приховування самих компаній, якщо вони належать заявнику.

У той же час Новіков повідомив, що в даний час ніяких звернень щодо необхідністі перевірки фактів, викладених у фільмі-розслідуванні, в НАЗК не надходило.

Читайте також: Опубліковано фільм-розслідування про офшорні компанії Зеленського

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк