04.10.2021, 09:44

Опубліковано фільм-розслідування про офшорні компанії Зеленського

Опубликован фильм об оффшорных компаниях Зеленского

Президента України Володимира Зеленського через павутину офшорних компаній пов'язують з реальним олігархом брудні гроші з минулого. Опубліковано фільм про офшорні компанії Зеленського.

Нещодавно опубліковані документи проєкту Pandora Papers про офшорні компанії частково довели, що структури олігарха Ігоря Коломойського переводили кошти на офшорні фірми Зеленського та його оточення. Про це пише видання "Слідство. Інфо", передає Час Пік.

Незалежне агентство журналістських розслідувань "Слідство. Інфо" представило фільм-розслідування "Офшор 95". У ньому йдеться нібито про таємниці офшорного бізнесу Володимира Зеленського.

Журналісти переконують, що мають докази зв'язку президента з олігархом Ігорем Коломойським. За їхніми даними, у 2012 році, коли проєкт "Квартал 95" перейшов на телеканал "1+1", було створено ряд офшорних компаній. 

Як йдеться в розслідуванні, понад 600 журналістів з усього світу рік досліджували 11900000 офшорних документів, які стали публічними після масштабного витоку. Цей проєкт отримав назву Pandora Papers.

Серед понад 10 млн документів міжнародного проєкту Pandora Papers знайшли дані про 10 компаній, пов'язаних з компаніями Володимира Зеленського та його партнерів по "Кварталу 95".

"Починаючи з 2012 року у компаній, пов'язаних з 95 кварталом, зареєстрованих на Британських Віргінських островах та Кіпрі, змінювалися номінальні власники і директори. У серці мережі - Maltex Multicapital, яка порівну розділена між компаніями Зеленського, братів Шефіров та Андрія Яковлєва", - йдеться в розслідуванні.

Як ]]>повідомляє ]]>Центр журналістських розслідувань, під час роботи над проєктом журналісти видання "Слідство. Інфо" знайшли підтвердження інформації, опублікованої під час президентських перегонів навесні 2019 року. А саме схеми, за якою офшорні фірми Зеленського та його команди з 2012 року нібито отримали 40 млн доларів від компаній, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським. Це відбувалося в період, коли студія "Квартал 95" почала співпрацювати з телеканалом "1+1".

Розслідування - це міжнародний проект, над його створенням рік працювали 600 журналістів.

У прес-службі Зеленського відповіли, що не відповідатимуть на питання про офшори "Кварталу 95".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк